Web stranica je u testnoj fazi!

Search

BRZO, JEDNOSTAVNO I SIGURNO DO SOLARNE ELEKTRANE UZ MAJNANI

Da li nudite uslugu po sistemu ''ključ u ruke''?

Kupcima nudimo rješenje po sistemu ”ključ u ruke”

Kako mogu dobiti informativnu ponudu od Vas?

Da bismo sastavili  ponudu, potrebni su nam podaci o vlasniku nekretnine (ime i prezime, adresa, kontakt); podaci o mjestu postavljanja solarne elektrane – K.Č. (previđena lokacija elektrane, broj i obračunska snaga mjernog mjesta, godišnja potrošnja, predviđeni novi potrošači električne energije, željena snaga elektrane); podaci o krovu i samoj zgradi na koju će se postaviti solarna elektrana (okvirna površina krova; orijentacija, nagib i vrsta krova – npr. lim, crijep; ograničenja na krovu kao što su dimnjak, prozor, antena; vrsta i starost pokrova, slika krova s lokacijom i slika postojeće kotlovnice, i sama svrha postavljanja fotonaponske elektrane da li je za vlastite potrebe ili u svrhu daljnje prodaje električne energije.

Koliki je životni vijek i garancija na solarne panele i invertere?

Predviđen životni vijek trajanja fotonaponske elektrane je 30 godina, dok je garantni rok definisan prema uslovima proizvođača opreme (12-25god), na invertere (3-5god), na našu uslugu 3god.

Da li nudite uslugu održavanja elektrane?

Da, nudimo odžavanje Vaše solarne elektrane tijekom i nakon isteka garantnog roka na naše izvedene radove. Putem nadzorne plaftorme imamo konstantu kontrolu nad radovim svih postavljenih solarnih elektrana. Nudimo i uslugu čišćenja solarnih elektrana.

Da li je potrebno raditi određene izmjene ili zahtvate na predviđenom objektu za solarnu elektranu?

Postavljanje solarne elektrane ne zahtijeva veće građevinske zahvate. Nosiva konstrukcija se montira na krov. Inverter se postavlja na mjesto zaštićeno od vremenskih nepogoda (pod nadstrešnicom ili u objektu). Spaja se na razvodni ormar na vašem objektu, u kojem se nalazi većina osigurača za ostale potrošače u objektu. U slučaju da se radi o starom električnom brojilu, potrebno ga je samo zamijeniti novim, dvotarifnim brojilom. Naša ponuda uključuje i uslugu zamjene brojila. Ukoliko želite daljinski upravljati radom elektrane putem računala ili pametnog telefona, do lokacije izmjenjivača potrebno je dovesti internetsku utičnicu ili na izmjenjivač postaviti uređaj za bežičnu komunikaciju.

Da li su solarne elektrane trenutni modni trend?

Vođeni našim mišljenjem, smatramo i vjerujemo da nisu. Sunčeva energija je najperspektivniji oblik energije u smislu ekologije. U viziji Evropske Unije (EU) za fotonaponske sisteme određeno je da će se do 2030. godine u EU instalirati solarne elektrane čija će snaga doseći 200 Giga-Watta, a to je 4 % ukupne svetske proizvodnje električne energije. Do 2050. godine sva proizvedena električna energija iz solarnih sistema bi trebala dostići preko 25% ukupne električne energije proizvedene na klasičan način u celom svijetu. (izvor sa intereneta)

Mogu li dobiti pravu ponudu za elektranu koju želim da pravim?

Od nas možete očekivati pravu  ponudu onda kada nam dostavite glavni projekat sa predmjerom radova, isti Vam možemo izraditi i mi a možete i da birate projektantnu kuću koju god Vi želite.

Naš savjet: ukoliko ste se odlučili ući u investiciju sa solarnim elektranama, prvi korak da bude izrada idejnog projekta, nakon kojeg predajete zahtjev za prethodnu elektro energetsku saglasnost, ukoliko Vaše zemljište bude odgovaralo svim tehničkim aspektima i zadovolji sve potrebno te dobijete saglasnost sva ostala vrata se otvaraju i možete u realizaciju. Tačnije prije u prikupljanje ponuda, odabir izvođača radova i pratiti daljnji tok uz odabranog izvođača.

Mi Vam nudimo podršku kroz cijeli proces ukoliko se odlučite da Vaš izvođač i podrška bude baš naša kompanija.

Kontakt podaci

Upite za solarne elektrane primamo isključivo na e-mail solar@majnani.ba

Back to Top
Proizvod je dodan u korpu